Brand Produk Bukan Perkara Penting dalam FB


Face Book adalah media sosial, yakni media yang kita gunakan bagi tujuan berkawan-kawan, bertukar-tukar fikiran, maklumat dan berbual-bual.

Jadi, kita perlu menggunakan FB dengan cara yang betul supaya duit dari akaun bank orang lain dapat dialirkan masuk ke dalam akaun bank kita.

Face Book bukan media cetak, seperti surat khabar ataupun majalah. Justeru kita tidak boleh mengiklankan produk kita serupa seperti yang dibuat pada media cetak. Sebagai contoh, iklan dalam media cetak perlu menunjukkan gambar produk kita dengan terang-terangan.

Jika cara itu kita lakukan dalam FB, rakan-rakan kita akan membuang nama kita, dan dengan hal yang demikian duit mereka tidak mengalir masuk ke dalam akaun bank kita.

Justeru, apabila kita menjalankan aktiviti marketing dalam Face Book, jangan fokuskan posting kita pada brand produk kita.

Brand produk kita hanya penting bagi kita, tetapi ia bukan bukan perkara penting dalam kehidupan sosial rakan-rakan FB kita. Justeru, jangan cuba membanyakkan rakan-rakan FB dengan mempromosi brand produk kita.

Sebaliknya, tulislah berkenaan objek-objek sosial. Contoh objek sosial adalah isu-isu perjuangan, gaya hidup dan 'passion'. Kemudian, kaitkan brand produk kita dengan objek-objek sosial itu.0 comments: